Expeditie VRIEND&VIJAND

Expeditie VRIEND&VIJAND is een rondreizende interactieve tentoonstelling over sociale veiligheid op school. Het confronteert, prikkelt, is net even anders en zet aan tot actie.

Vijf zeecontainers zijn omgebouwd tot multimediale ontmoetingsplekken, waarin op speelse wijze moeilijke onderwerpen, zoals  vooroordelen, pesten, buitensluiting, sociale invloed en conflictescalatie bespreekbaar worden gemaakt. Door games, confrontaties en gesprekken worden jongeren en docenten zich bewust van hun denkbeelden, houding en gedrag en de consequenties hiervan.

Naast de containers, is VRIEND&VIJAND vanaf september 2017 ook als serious game-variant te kiezen. Ook hierbij worden dezelfde onderwerpen op speelse wijze door de eigen docent of mentor bespreekbaar gemaakt. De games, confrontaties en gesprekken zijn onderdeel van een digitaal educatief spel, waarbij leerlingen op hun eigen device (telefoon, tablet of laptop) het verloop en de inhoud kunnen bepalen: wanneer gaat iets te ver? Wat doe je als iemand buitengelsoten wordt? Hoe grijp je in bij cyberpesten?

Expeditie VRIEND&VIJAND kan tegen vergoeding worden gespeeld. Zie ook: www.vriendenvijand.nl

Doelen

  • Leerlingen¬†worden geconfronteerd met hun eigen denkwijzen en gedrag
  • Leerlingen worden bewust van sociale processen en identiteitsvraagstukken
  • Docenten en schoolleiding worden gestimuleerd om werk te maken van sociale veiligheid op school
  • Leerlingen, docenten en schoolleiding krijgen handvatten om buitensluiting, pesten, discriminatie en conflictescalatie tegen te gaan

Website

www.vriendenvijand.nl

Ontwikkelaar

Critical Mass

Werkvorm al eerder besteld? Ga naar je account om de werkvorm opnieuw te starten.
doen
denken
kijken
delen
Deel deze werkvorm met anderen!