Lespakket Afrispectives

Over Afrika, haar diaspora, diversiteit en identiteit heersen veel stereotypen. Deze reduceren mensen, groepen en culturen tot één of enkele, voornamelijk negatieve eigenschappen. De Afrispectives storymap wil met haar verhalen een vernieuwend en diverser beeld helpen creëren.

De verhalen, blogs, gedichten en artikelen zijn geschreven door mensen vanuit de hele wereld die zich identificeren met het Afro-perspectief of er affiniteit mee hebben. De onderwerpen variëren van architectuur tot milieu, verkeer, kunst, LHBT, slavernij, identiteit, Sinterklaas en zo meer. De verhalen zijn persoonlijk, geschreven in een losse of journalistieke stijl.

Op basis van deze verhalen is een klein lespakket ontwikkeld. Met leuke, korte, verrassende en interessante opdrachten die aanzetten tot een uitgebreidere kennismaking met landen en een versterkte bewustwording van de onderwerpen die naar voren komen.

Doelen

  • Leerlingen ervaren de identiteit en diversiteit van Afrika
  • Leerlingen maken kennis met persoonlijke verhalen van mensen over de hele wereld die zich identificeren met Afrika, waaronder Afrikaanse diaspora in hun eigen omgeving
  • Leerlingen leren historische en hedendaagse verbanden te herkennen en deze zelf toe te passen

Website

www.afrispectives.com/toolkit

Ontwikkelaar

Afrispectives

Handleiding

Download hier de handleiding.

 

Werkvorm al eerder besteld? Ga naar je account om de werkvorm opnieuw te starten.
denken
kijken
delen
Deel deze werkvorm met anderen!